Nútba építhető ablakszigetelő gumi

Nútba építhető ablakszigetelő gumi

Nagyobb szakértelmet igényel, de a legtartósabb ablakszigetelési módszer. Ablakszigetelők anyaga, szilikongumi. Gumitömítés jellemző felhasználási területe a fa ablakok és ajtók kerete és az ablakszárny, vagy ajtólap közötti rések megszüntetésére. Szél esetén az illesztések zörgését is megszünteti.

Ez az ablakszigetelés, ajtószigetelés, rendkívül praktikus, tartós, és talán a legismertebb termék.

Ablakszigetelés, ajtószigetelés nútba építhető gumiprofillal:
Nútba építhető gumiprofillal való nyílászáró szigetelés a legtartósabb megoldás. Az eredeti svéd szilikongumi ablakszigetelő és ajtószigetelő tömítések, amelyek megvásárolhatóak 20-25 év élettartalommal bírnak. A legnagyobb szaktudást és eszközigényt jelentő munka. Lehetőleg szakemberrel végeztesse a nyílászárók szigetelését, amennyiben nem rendelkezik megfelelő ismerettel, illetve kézügyességgel a kivitelezésben.
Hogyan fogjak hozzá a tömítéshez, szigeteléshez a nútba építhető gumiprofillal?
  • 1. A megfelelő magasságú huzattömítő profil kiválasztása a lényeg. Úgy kell méretezni, hogy a szilikon gumiból készült szigetelőanyag az ablak illetve az ajtó becsukását követően maximum 30 összenyomódjon. Amennyiben az ajtók ablakok becsukásakor kicsit sem nyomódik össze, akkor nem is tömít, hiszen el sem éri a nyílás másik oldalát.
  • 2. A rés magasságának a megállapítása: Csináljon kis golyókat gyurmából, ragassza fel az ablakszárnyak záródó részére több helyen. Csukja be, majd nyissa ki. Mérje le a magasságokat az összenyomódott golyóknál.
  • 3. Készítse elő a felületet a tömítéshez. Marja ki a megfelelő nútot. Ablakszigetelés eszközeit szintén megtalálja ITT. Nyújtás nélkül pattintsa be az ablakszigetelő profilt a nútba. Fontos dolog, mert máskülönben a profilok vissza fognak térni eredeti hosszúságukba és a toldásoknál rés keletkezik!