Nútba építhető ablakszigetelő gumi

Nútba építhető ablakszigetelő gumi

Nagyobb szakértelmet igényel, de a legtartósabb ablakszigetelési módszer. Ablakszigetelők anyaga, szilikongumi. Gumitömítés jellemző felhasználási területe a fa ablakok és ajtók kerete és az ablakszárny, vagy ajtólap közötti rések megszüntetésére. Szél esetén az illesztések zörgését is megszünteti.

Ez az ablakszigetelés, ajtószigetelés, rendkívül praktikus, tartós, és talán a legismertebb termék.

Ablakszigetelés, ajtószigetelés nútba építhető gumiprofillal:
Nútba építhető gumiprofillal való nyílászáró szigetelés a legtartósabb megoldás. Az eredeti svéd szilikongumi ablakszigetelő és ajtószigetelő tömítések, amelyek megvásárolhatóak 20-25 év élettartalommal bírnak. A legnagyobb szaktudást és eszközigényt jelentő munka. Lehetőleg szakemberrel végeztesse a nyílászárók szigetelését, amennyiben nem rendelkezik megfelelő ismerettel, illetve kézügyességgel a kivitelezésben. A terméket ITT rendelheti meg.
Hogyan fogjak hozzá a tömítéshez, szigeteléshez a nútba építhető gumiprofillal?
  • 1. A megfelelő magasságú huzattömítő profil kiválasztása a lényeg. Úgy kell méretezni, hogy a szilikon gumiból készült szigetelőanyag az ablak illetve az ajtó becsukását követően maximum 30%-ban összenyomódjon. Amennyiben az ajtók ablakok becsukásakor kicsit sem nyomódik össze, akkor nem is tömít, hiszen el sem éri a nyílás másik oldalát.
  • 2. A rés magasságának a megállapítása: Csináljon kis golyókat gyurmából, ragassza fel az ablakszárnyak záródó részére több helyen. Csukja be, majd nyissa ki. Mérje le a magasságokat az összenyomódott golyóknál.
  • 3. Készítse elő a felületet a tömítéshez. Marja ki a megfelelő nútot. Ablakszigetelés eszközeit szintén megtalálja ITT. Nyújtás nélkül pattintsa be az ablakszigetelő profilt a nútba. Fontos dolog, mert máskülönben a profilok vissza fognak térni eredeti hosszúságukba és a toldásoknál rés keletkezik!